joi, 23 iunie 2011

Ţinuta decentă

Dacă mergi la o biserică ortodoxă sau la vreo mânăstire, ai să vezi la intrare un afiş, pe care stau scrise nişte reguli de decenţă.
Dacă eşti în trecere, printr-o localitate oarecare şi simţi nevoia să te rogi, doamna, de vinde lumânări, o să simtă neapărat nevoia să te bată pe umăr şi să-ţi ţină un discurs, despre decenţă şi indecenţă, despre cât de mică e bentiţa, de pe capul tău şi cât de mare ar trebui să fie basmaua. (ne facem că nu o auzim pe doamnă cum şi despre ce vorbeşte, când este afară).
În schimb, dacă mergi la o cumetrie şi ai o ţinută, prin care nu se văd doar formele, ci şi interiorul lor, nimeni nu mai zice nimic.

4 comentarii:

Lillee spunea...

Pai da, recupereaza femeia. O fi o credincioasa incurabila. Daca merge des la biserica si se imbraca "gros" macar la cumetrie sa se aeriseasca. :))

Mihaeladm spunea...

De curand am vazut o filmare cu o cucoana revolta ca noul preot "nu stie sa tina slujba asta", dar dansa era decoltata si dezgolita fix pentru o slujba cum se cuvine in Biserica. :)

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- asta in cazul,in care e una si aceiasi femeie,dar eu am refeream la faptul,ca-s reguli si reguli si reguli,plus ca si tu (nu neaparat tu,asa in general) gandesti ca nu e normal sa intri intr-o biserica in pantaloni scurti si bustiera (un exemplu),dar fiind in trecere, ai la tine numai o amarata de bentita,nu tu basma,nu tu cearceaf, in rest totul fiind cat de cat decent, o fusta pana la genunchi si o bluza ce acoperea umerii.Unde e "deprevarea"?
@Mihaeladm- si celevtesc despre altele,unosc.

Lillee spunea...

Pai nu e nicio depravare. Dar deh... unii vad precum calul.