duminică, 7 martie 2010

Femeia în viziunea mea

De 99 de ani, mâine se sărbătoreşte ziua femeii, pentru mine, momentan încă este o zi ca oricare alta şi n-am nevoie de o petrecere specială, ca să mă simt femeie. Nu gândesc asta de un an- doi, ci, din păcate (cum spun unii), de vreo 20. Nu-mi plăceau petrecerile de 8 Martie, de fapt nu-mi plăceau urmările petrecerilor, când după ce au chefuit şi-au petrecut toată noaptea, unle doamne făceau ... n-are rost să enumăr, dar de-acolo şi dezgustul. Nu spun că mama nu mergea la asemenea petreceri, din contră, am şi poze cu ea şi fetilii, de la asemenea evenimente, dar parcă aveau alt final, faţă de ceea ce vedeam eu.
Nu mi-au plăcut niciodată petrecerile astea, tocmai d-aia am participat doar de trei ori la ele. O data datorită serviciului (şi-aici dezgustul mi-a crescut), altădată datorită lor, c-au organizat o surpriză pentru ele (şi-a fost singura ce mi-a plăcut) şi-ultima oară, anul trecut, din prisma de impresaro-bodiguard (şi încă odată mi s-au adeverit spusele, femeile uită să fie femei).
Nu eşti femeie doar dacă şti să utilizezi maclavaisul şi să mânui o pensulică, ci eşti femeie şi-atunci când mânui o tigaie (şi reciproca e valabilă)
Nu eşti femeie, dacă în momentul în care te apleci, eu îţi văđ 90% dintr-o anumită parte a corpului (şi nu mă refer aici la copilele de 14-16ani) şi dacă toată ziua ai gură partea a corpului, pe care o au ei şi n-o avem noi.
Eşti femeie şi fără să ai silicoane sau îţi arăţi trei sferturi din corp.
Eşti femeie şi dimineaţa când te trezeşti cu părul în jdemii de direcţii, când duci gunoiul, când mergi la cumpărături, când ai de dus o sacoşă mai grea, când plângi, când râzi, când ţi s-a rupt o unghie (da, rămâi tot femeie şi nu-i aşa o tragedie, altele n-au unghia aia şi-ai putea transforma totul în ceva amuzant, măcar pentru o zi, ai putea să ai o unghie mare, una mică şi să spui celor din jur, c-aşa-i moda acum, crede-mă, ai păcăli pe foarte mulţi), când speli o rufă, când schimbi un bec, când eşti răcită şi-ai ochii bulbucaţi şi nasul nu te mai ascultă, când, dacă ai mers la iarbă verde (şi tot pachetul-Soare, grătar, voie bună) şi-i nevoie de un lemn sau un cărbune şi neavând cine, ţi s-a solicitat ajutorul, dă-l femeie, nu doar din vorbe "poftim ajutorul meu", ci pune mâna pe cărbunele ăla, pe lemn, pe-o piatră, că trece apoi, c-un pic de apă. Dacă, făcând toate astea, alţii nu văd în tine o femeie, ei au probleme cu vederea, dar pentru mine eşti femeie.
Femeie rămâi femei şi-n primul rând respectă-te tu, dacă vrei să te respecte altul, fă tot ce vrei, dar din plăcere, nu te vinde, nu te înjosi. Mergi, ditrează-te, dacă asta simţi, nu doar dacă dă bine în faţa altora, dar nu uita, nu eşti mai puţin femeie, dacă nu te îmbeţi şi nu oferi spectacol altora, să ai curajul să te priveşti a doua zi-n oglindă la fel ca înainte.
Atât mai am de zis : eşti şi rămâi femeie chiar şi când te-a părăsit sau când ai luat decizia de a încheia o relaţie.
P.S- distracţie plăcută, eu rămân cu băieţii.
Ceva: post dedicat doar unor femei.
Rugăminte- dacă ştie cineva unde găsesc melodia Cântec despre femei (cel puţin aşa ştiu că se nume şi n-o găsesc nicăieri) a lui Alifantis să-mi dea şi mie de veste.Mulţumesc. Versurile sunt astea:
Femeia e-o cheie
Şi n-ar fi femeie
De n-ar fi aşa...
Femeia e-o glastră, 
N-o pune-n fereastră 
Că ţi-o şi ia !
Femeia-i frumoasă, 
Încui-o în casă, 
N-avea încredere-n ea !
Femeia e dulce, 
 Cu vorba te duce 
 Să-ţi bea banii toţi la şosea !
Femeia-i tandră 
Şi, ca o mixandră, 
La soare-ar sta... 
 Femeia e-o pradă 
Şi, ca o naiadă, 
S-ar răsfăţa ! 
 Femeia-i pisică, 
 Da' nu-i este frică 
 De nici un Grivei ! 
 Femeia e-o formă, 
 Pe toţi îi transformă, 
 Oricît ar fi fost ei de zmei !

9 comentarii:

julie spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=A8ykw5lsX4U .uite'o:)

Fetita Junglei13 spunea...

julie- Multumesc din suflet >:D< .Stiam de musicalul Mitica Popescu,dar niciodata nu m-am gandit sa o caut asa.

MadMe spunea...

Bine punctat! :)
Nu îţi place ţie la stripis masculin? Nu eşti pă trend, fatăăăă!
P.S. La mulţi ani :)

Anonim spunea...

Asa este ,femeia este femeie atunci cand se respecta ca femeie si nu conteaza neaparat cum arata,insa curatenia face o femeie sa fie asa cum trebuie,nu putine sunt femeile care s delasatoare si nu sew iubesc catusi de putin si i pacat.

Fetita Junglei13 spunea...

@MadMe- aoleuu fatăăăh,păi mă gândesc că poate-l doare pe trend şi d-aia să nu-l calăresc şi eu. :* La Multi Ani si tie.
@darias- Imi pare rau ca femeia uita sa fie femeie. :*

Lillee spunea...

Eu n-am iesit niciodata de 8 martie cu fetilii. Tot restul anului ies la un suc, cafea, joint :)) dar numai de 8 nu ies nicaieri. Asadar si eu stau cu baietii :)

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- am iesit atunci,cu ocazia serviciului,obligat-fortat si culmea,d-abia imi dadusem demisia,eram in ultimele dpua zile de preaviz,c-am zis mereu sa plec frumos,de pe unde am lucrat.Am ras si-am plans totodata.A doua zi,cate doamne au lipsit de la serviciu,de rusine.Stii ce a fost dureros,ca printre doamenele de birouri,ce eram,erau si FEMEI normale,au avut mult mai multa demnitate,dar si profesoare,ce mi-au lasat un gust amar (stiu ca are fiecare viata lui si la scoala e intr-un fel,in viata privata altfel,dar ce-am vazut acolo m-a lasat fara cuvinte).

iculici spunea...

eu am fost cu fetilii. dacă pe ele le am şi atât... ?
dacă nu mai am băieţii ... ? că DA, am avut odată o gaşcă de băieţi... a fost frumos.
dacă doar pe fetilii le am... cu ele mă afişez. :)

pup.

Fetita Junglei13 spunea...

@iculici- e bine si cu fetiliii,mereu e bine cu fetilii,eu am si fetilii si baietii,dar baietii sunt mai realisti ;)