joi, 25 martie 2010

Azi cântă cucul

Azi e azi, că doar nu o să fie mâine, dar azi se mănâncă peşte şi asta nu înseamnă să devenim cu toţii canibali să-i atacăm pe cei, ce stau în spatele anumitor fete. Nu, azi se mănâncă peşte, pentru că azi e Buna Vestire sau Blagoveşteniile, în calendarul creştin-ortodox, fiind cunoscută şi ca ziua cucului, pentru că astăzi se aude pentru prima dată cântecul lui. Ce m-amuza treaba asta, de câte ori auzeai cucul cântând, se spunea că atâţia ani mai ai de trăit (dacă nu stai bine cu auzul ce faci?) sau fetele şi flăcăii îl întrebau pe cuc "cucule voinicule/Câţi ani voi mai avea/Până când m-oi însura/mărita" şi-n funcţie de câte cucuituri (dacă nu ciripeşte şi-şi spune numele, putem spune că el cucuieşte?, precum pupăza pupuieşte sau pupăzeşte?- nu există cuvintele astea, întrebări nebune d-ale mele) spunea, îşi dădeau seama cât mai dura. Dacă tăcea, era semn că fericitul eveniment se întâmpla în anul respectiv. Mult mai amuzant mi se părea că unii mai credeau că ramura, pe care a cântat cucul, trebuia tăiată şi pusă în scăldătoarea fetelor, pentru a nu le ocoli uristul. Şmecher cucul ăsta, nu se încurcă el cu un fir de busuioc, vrea o creangă întreagă (n-are rost să spun cum îmi imaginez copaci întregi în băi, că deja mă simt în filmele de groază).
Şi tot azi se mănâncă mici, se bea bere, d-astea, d-ale românilor, dar nu-i obligatoriu, doar că e şi ziua poliţiei şi-i musai să o sărbătoreşti într-un fel (pentru că staţi ascunşi acolo, în umbră, pentru voi 3, am o melodie aici ... e că v-aşteptaţi la altceva? Nu, că mi-s cuminte, "De ziua ta" de la Paraziţii v-o dedic zilnic)
Şi-ncă ceva, acum nişte mii de ani, tot azi, Traian pleca din Roma să cucerească Dacia.

6 comentarii:

madMe spunea...

Cucuiet cucul asta :d

Culian spunea...

Pai daca azi e Ziua Cucului de ce nu-i ureaza nimeni "La Multi Ani!" ??

PS: Si uite ca Traian abia in 2010 a reusit sa cucereasca Dacia ... Duster :D

Coco' spunea...

nu m-am prins la faza cu micii si berea!!

Fetita Junglei13 spunea...

@madMe- eu nu l-am auzit,traiesc vesnic in inimile oamenilor
@Culian- eu ii uram,daca il auzeam,dar n-am avut cui.Eu cred ca Dacia l-a cucerit pe Traian :)
@coco- am zis-o eu asa,la noi unde-i chef si voie buna,apar si micii si berea pe traseu.Mie nu-mi plac micii,decat cruzi,dar shhh,ca o sa creada lumea ca-s canibala :)

Lillee spunea...

Ziua cucului...cui? :)) Sa stiu pe cine sa felicit...nu de alta. :))

Fetita Junglei13 spunea...

@Lillee- cucule pasare sura :))