miercuri, 3 iunie 2015

Pupăza din patiserie

Nu știu cum sunteți voi, dar eu de câte ori mă gândesc la pupăză, mă gândesc la Creangă.
Pupăza aia cu aripi adevărate, nu pupăza păsărică și nici Pupăză, vedeta Prima tv.
Tocmai d-aia, cred că pe vremuri oamenii erau mai înstăriți, își permiteau pomeni cu mâncare de pupeze, altfel eu nu pricep de ce e colacul peste pupăză. Aaaa, da, nu v-am zis, colacul mă duce cu gândul numai la pomeni.La pomenile alea, de se făceau cândva și nu erau de fală (cred că mai sunt sate, în care pot găsi asta, dar prea puține). Pentru că e vorba despre colacul comestibil, nu cel de la wc sau pentru a pluti pe apă. Și dacă tot e acela, de ce nu-i un covrig, de ce  nu-i o japoneză (chinezoaicele n-au ajuns la patiserii), o împletită sau orice altceva?

Niciun comentariu: