duminică, 30 septembrie 2012

Dragi organismelor

Probabil că e foarte greu să vă reţineţi de la multe alimente, numai pentru o dietă. 
Probabil că e greu să suportaţi, în preajma voastră şi celelalte organisme, pe care le auziţi că vor să adauge ceva şi nu pot. 

Duminica egal poezie


Tara de pripas
Alexandru Vlahuţă
Un vechi tolbaş de vorbe late,
Om norocos din cale-afară,
S-a pomenit pe neaşteptate
Stăpân peste întreaga ţară.
Din ea-şi făcu o prăvălie,
Şi ca un negustor de treabă,
Pentru ca-n lume să se ştie,
Prinse-a striga de la tarabă
Poftiţi aici! Oricine are
Obrazul fără de ruşine
Ş-o conştiinţă de vânzare…
Poftiţi să faceţi târg cu mine!
Prostie, lene, linguşire,
Eu cumpăr tot. Veniţi aici!
Şi cei mai nărăviţi din fire
Mi-or fi tovarăşi şi amici.
Eu dau tot felul de noroace,
Căci sunt atoateţiitorul,
Măriri, averi… Să vie-ncoace
Toţi trântorii ce le duc dorul!…
Aşa, sunt zece ani de când
Pe norocosul negustor
Îl auzim mereu strigând,
Şi muşteriii vin de zor.
În zece ani ce de-a lingăi
Nu se văzură-n slujbe mari,
Câţi oameni fără căpătâi
N-ajunseră milionari!
Veniţi şi voi, străini calici,
Şi strângeţi tot ce-a mai rămas!…
. . . . . . . . . . . . . . .
Ce să mai faci? Ce să mai zici?
Sărmană ţară de pripas!

Femeile din viaţa mea şi-a altora

    Nu, nu mi-am schimbat orientarea sexuală.
    Nu, nu-i vorba nici despre acele femei, care au fost blânde, aspre, bune, rele, dure, iertătoare, îndrumătoare. Nu, din păcate, majoritatea femeilor din viaţa mea a fost.A fost şi atât.

vineri, 28 septembrie 2012

Bancul de Vineri

Noaptea in taxi intra o femeie goala. Soferul o priveste uimit:
-Ce te holbezi la mine? N-ai mai vazut femei goale?

joi, 27 septembrie 2012

Citatul de Joi

Ca sa intelegi inima si mintea cuiva, uita-te nu la ceea ce a realizat, ci la ceea ce urmează să realizeze"- Kahlil Gbran

miercuri, 26 septembrie 2012

Cel mai bun bronz

    Cel mai rezistent bronz e cel de nuci. Şi sănătos.
    Dar nu în palmă.

Cuvinte întrebătoare

  Şi vine o vreme...pe naiba, suntem unii care o facem oricând, nu-i nevoie de o anumită vreme, pentru întrebări se găsesc mereu motive. Nu neapărat, c-aş găsi şi răspunsuri, dar măcar mai scap de ele şi le pasez si altora.

Ghici, cine!

Cine ţese-n colţ de casă
Pânză nouă de mătase?

Pe cai putere, după posibilităţi

Am întâlnit oameni, care s-au minunat, când au văzut posesori de maşini Dacia, cărând diverse cu ea şi care adresau tot felul de cuvinte.  Sau diverse mijloace improvizate:
     Dar am întâlnit şi altceva:

Cu fundiţă

   Acum vreo trei ani, îmi căutam cizme de cauciuc. Bun, nici măcar în mall-uti nu se mai găseau. Nu mai zic, de cele clasice, numai mărimi de la 41 în sus.

duminică, 23 septembrie 2012

D-ale X-ului

   Eu nu mă uit la tv prea mult.Am avut luni întregi, în care nu m-am uitat deloc. Nu-s multe emisiunile, pe care le urmăresc. Nu mă pasionează nici Suleyman (mereu mă gândesc la Demyrel,fotbalistul), pentru că am văzut documentarul, dar nici Românii au talent sau altele.
   Mi-am amintit, în schimb, de X Factor (că uitasem cum îi spune, dar în astea câteva minute au zis ei ceva,care mi-a amintit) şi-am zis că mă uit, de curiozitate, din cauza juriului, mai ales a Parazit-ului. Bun, n-am prins mai nimic (asta e, când nu stai să priveşti constant), dar mi-a atras atenţia un bărbat din Cluj, care a cântat ceva dintr-o operă de Puccini . Nu, nu asta mi-a atras atenţia la el, nici faptul că era şi bonă, în timpul liber (chiar, care e masculinul de la bonă?), ci descrierea lui "posed ceea ce nu toţi bărbaţii masculini posedă". Deci, da, sunt şi bărbaţi feminini, o recunosc şi ei.

Dovada că femeile promit irealizabilul

  Cercetătorii englezi, care îi urmăresc pe cercetătorii americani, care stau cu ochii pe cercetătorii congolezi, care îi ascultă pe cercetătorii bengalezi, care...
   S-a dovedit ştinţifiic că unele femei promit zilnic ceea ce nu pot să facă.

Duminica egal poezie

Pentru cine? 
Costache Ioanid

Pe cararile razlete
dintre zimbet si suspine,
ti se pune o-ntrebare:
Pentru cine,
spune,
pentru cine oare
e atita frumusete,
e atita gingasie
intr-o floare ?

Filozofii de pârâu

   Dacă toamna asta ar fi fost ploioasă, am fi asistat la "un iad mocirlos". Aşa, ziaiştii ne-au dat o pauză între "iadul" verii şi "iadul alb", dar au început cu "blestemul fotbaliştilor de la Sevilla".

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Probabil, o avanpremieră

Pe drum cu unii, în curte cu alţii, în casă cine o fi?
 

Doar o părere

   Poate că, dacă o puneau pe Iuliana Marciuc să formeze inima cu Adrian Enache, la Catena, ci nu pe Nico, nu se mai împărţea băiatul, între atâtea iubiri.

Cotidian

  A-ncercat cineva să cumpere un produs de la Carrefour, ca mai apoi sa-l găsească mai ieftin în altă parte şi să primească de "până la zece ori diferenţa înapoi"?
   Da' ştie cineva de ce la Frigo  Ploieşti se plăteşte taxa de parcare, de un Ron, ca să intri în incinta unităţii? Adică, de ce să plătesc, dacă îmi fac cumpărăturile la ei?!

Mersul pe drum sau popasul definitiv?!

   Pe când ascultam azi, la RR Actualităţi, o emisiune unde erau invitaţi Dacioţii am auzit ştirea, conform căreia preoţii vor trebui să-nveţe enoriaşii, cum să se comporte-n trafic.
    Trec peste faptul cu "cea mai mare încredere" (uite ştirea aici), pentru că asta lasă de dorit, în ambele cazuri, şi nu pot să nu mă-ntreb: oare preoţii îi vor învăţa sau îi vor induce, în eroare, pentru a mai câştiga şi ei, un parastas sau "o răcitură"- ca să citez un preot al unei comune situată în Podgoria Dealu Mare?!

Ghici ghicitoarea mea

      Ce au în comun Ştefan cel Mare şi  Înălţarea Domnului ?

vineri, 21 septembrie 2012

Unde dai şi unde apare

c by fetita junglei13

    Şi-acum să lămurim: ştiu, Candida apare şi în zona bucală, nu doar în zonele intime, precum ştiu şi că o pot avea şi bărbaţii, doar că, poate, imaginaţia mea e un pic mai dezvoltată. Tocmai d-aia asocierea gurii cu zonele intime m-a dus cu gândul la altceva.

Pe pământ avem de toate

     În certurile şi bătăile, dintre unii enoriaşi şi unii preoţi, dintre unii enoriaşi şi alţi enoriaşi, Dumnezeu unde să se împartă? Când fiecare consideră că dreptatea e de partea lui?
    S-a sătuart probabil şi El d-atâta "bine" făcut de către unii.
  DOAMNE,vino ,Doamne!!...Valeriu Sterian
   



Bancul de Vineri

De ziua lui, Ion primeste o pusca noua de vanatoare. Dornic sa o incerce, pleaca la vanatoare de ursi. Ajuns in padure vede un urs. Pune pusca la ochi, tinteste, trage, ursul cade mort. Ion se apropie de urs, il misca cu piciorul... cand... simte o bataie pe umar. Se intoarce si ce vede? Un mare urs brun care ii spune:
- Ioane, Ioane, situatia e nasola. Tocmai l-ai omorat pe varul meu. Acum ai doua optiuni... ori te sfasii si te omor, ori facem sex!
Ion sta, se gandeste... pana la urma:
- Bine mah ursule, asta e. Facem sex.
Dupa ce termina, Ion pleaca mai mult mort decat viu acasa. Sta la reanimare 2 saptamani, dupa care, dornic de razbunare se intoarce in padure. Cauta ursul brun, il gaseste, il omoara si simte pe umar o bataie. Se intoarce... vede un urs grizzly care ii spune:
- Ioane, situatia e nasola. Ursul brun pe care tocmai l-ai omorat era varul meu. Acum ai doua optiuni... ori te sfasii si te omor, ori facem "wild sex"! Ion sta, se gandeste si cu jumatate de gura (stiind ce i se intamplase in urma cu 2 saptamani) ii raspunde:
- Bine mah ursule, asta e. Facem sex salbatic. Dupa partida de sex salbatic Ion sta in reanimare 3 luni. Si de data asta isi jura ca se va razbuna. Se intoarce in padure, cauta ursul grizzly, il omoare si... DA... o alta bataie pe umar. Cand se uita in spate, un urs polar urias care ii spune:
- Ioane, acum intre noi fie vorba... nu-i asa ca tu nu vii aici pentru vanatoare?!


joi, 20 septembrie 2012

Citatul de Joi

 Asa e ca pana acum nu stam nici bine, nici rau, adica nici asa, nici altminteri? Ion Luca Caragiale

Sticle, goale. Sticle...

Prin primăvară, am făcut poza asta, neclară. Clară neclară, tot m-am minunat...
    Apoi, prin toamnă (în Vinerea ce trecu) am făcut-o p-asta. Şi tot m-am minunat...
    O fi preţul pe aer sau ce ?!?!

Ce mai Soare luminos

m by fetita junglei13
Ce mai ginere frumos"
Dar ...
 Dacă stai şi te gândeşti (poţi să şi mergi, nu-i nevoie să stai), în afara faptului că o consideră cea mai importantă zi din viaţa lor, că-şi împart emoţiile, că se agită împreună (şi, totuşi, mai mult ea) înain
te de marele eveniment, tot el e cel, care trebuie să presteze şi atunci. 
Mda, dacă nu v-aţi prins, vorbeam scriam, despre ziua şi noaptea nunţii şi, dacă ziua "sarcinile" sunt împărţite, noapte stă cu totul altfel. Nu, nu noaptea aceea la care vă gândiţi, ci noaptea-n care petrec.
El o duce-n braţe, el vine cu naşii, el cu bacşişul la lăutari, el cu bănuţul în găleată, el cu răscumpărarea, el cu făcutul de râs (a se citi cântări la cerere executate pentru "hoţi), el cu jarteaua, el cu multe, pe când ea cu primitul de flori, ea cu "zbăntuitul" prin discotecă, ea cu al doilea plimbat în braţe, ea cu ascultatul cântării lui, ea cu tot ce e mai bun.
Păi, e corect? Parcă-s la bine şi la greu, dar de ce mirele trebuie să ducă ce-i mai greu, în noaptea nunţii? De ce să nu-i "extragă" şi ea cureaua, sau de ce să nu-i facă o cântare, la cerere, sau altele, că iedei vin multe? De ce ea cu bune, el cu rele?!?
   P.S- nu-i aşa, că-i prima mireasă cu "ştrămpei" albaştrii, pe care o vezi?

marți, 18 septembrie 2012

Muzica de Marti 13

---------------------- CEASORNICARUL --------------------------
   
 

luni, 17 septembrie 2012

Ghici, ce!

A-nceput grădiniţa. A-nceput şcoala. Au început orele de gramatică. Bine, la grădiniţă, nu, dar tot le-a făcut doamna, cândva:

duminică, 16 septembrie 2012

Dacă nu-i si de picior

          Fiindcă tot nu pot încărca poze, p-aici, vreau să aflu, la modul serios, ce e cumnatul de mână? Cine e el şi de unde denumirea.
         Eu prima dată am auzit asta, într-o piesă populară şi-am crezut că ginerică trebuie să ia cumnaţii de mână şi să danseze, dar mai apoi s-a repetat şi-am priceput. Există "cumnaţi de mână".
          Repet: serios.

Post mortem

     Că tot citeam urări de sănătate, post mortem, adresate vedetelor, m-am obişnuit, dar să citesc şi lca se mai mari, chiar nu mă aşteptam.
lp by fetita junglei13
lp, a photo by fetita junglei13 on Flickr.
   La Mulţi Ani în groapă sau unde?

Duminica egal poezie


Hotarul
Ana Blandiana


Caut începutul raului
Cum cautam în copilarie marginile ploii.
Alergam din toate puterile sa gasesc
Locul în care
Sa ma asez pe pamânt sa contemplu
De-o parte ploaia, de-o parte neploaia.
Dar întotdeauna ploaia-nceta înainte
De a-i descoperi hotarele
Si reîncepea înainte
De-a sti pâna unde-i seninul.
Degeaba am crescut.
Din toate puterile
Alerg si acum sa gasesc locul unde
Sa ma asez pe pamânt sa contemplu
Linia care desparte raul de bine.
Dar întotdeauna raul înceteaza-nainte
De a-i descoperi hotarul
Si reîncepe-nainte
De-a sti pâna unde e binele.
Eu caut începutul raului
Pe acest pamânt
Înnorat si-nsorit
Rând pe rând. 

sâmbătă, 15 septembrie 2012

vineri, 14 septembrie 2012

C-aşa-i la modă

se poartă.
  Sau poate o fi vreo anagramă.

Bancul de Vineri

Bula si Strula merg sa se angajeze.
La semnarea contractului Bula spune:
- Eu nu stiu sa scriu.
La care secretara:
- Fa si tu un semn.
Bula face un X
Urmeaza Strula la rand si nici el nu stie sa scrie.
- Fa si tu ca el, ca nici el nu a stiut.
Strula face un 0 la care secretara:
- Dar de ce ai facut un 0 si nu tot un X?

joi, 13 septembrie 2012

Asta ce o fi?

Probabil,dac-aş fi fost fatalistă, aş fi dat vina pe 13, dar nu, nu sunt.
    Oare Upc-ul o crede că tin contractul sub pernă? N-am habar, nu m-am obosit să merg după el, ci am insistat, ca-n viată, până şi-a revenit.

Ziua Pompierilor

          Bătălia din Dealul Spirii de la Bucureşti - act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848 şi prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829. Intrarea în Bucureşti a trupelor de invazie a prilejuit unităţilor române prezente în garnizoană - printre care şi Compania de Pompieri - unul dintre cele mai înălţătoare momente ale Revoluţiei române de la 1848: încleştarea din Dealul Spirii, devenită simbol al luptei pentru libertate şi independenţă naţională a poporului român. Comandantul Regimentului 2 Infanterie şi şeful garnizoanei Capitalei, colonelul Radu Golescu, primise ordin în ziua de 12 septembrie din partea Locotenenţei Domneşti să deplaseze în ziua următoare subunităţile în Dealul Spirii, pentru a participa la primirea unei coloane otomane formată din aproape 6.000 luptători şi comandată de Kerim Paşa, ce urma să preia cazarma din acea zonă. Însa lucrurile au luat cu totul alt curs.
      Restul aici.

13

De ce n-or exista superstiţii si cu Joi 13?!?! Sau Miercuri 13? Sau alte zile ale săptămânii, dar nu Marţi sau Vineri?!

Deşi data de pe poza e 7 Iulie, data reală era 13, 13 Iulie 2012.

miercuri, 12 septembrie 2012

Te salut din viitor

   Ce să mai, am evoulat. Şi-am evoluat aşa de mult încât citim, în viitor.
    Suntem noi, în 12 Septembrie 2012?
    Suntem.
    Apoi, atunci, de ce apare 13 Septemrbie 2012? Şi cu trei comentarii. Ce-i drept nu le-am citit. Alta a fost cauza, pentru care am ajuns acolo.
     
    Specific c-am ajuns acolo, căutând melodia, care are acest refren:
Numai maine nu-i poimaine, 
Si poimaine ma-ntalnesc,
Ma-ntalnesc in pragul serii, 
Cu doi ochi (pe) care-i iubesc, 
Numai maine nu-i poimaine,
Si poimaine inima, 
Va canta de bucurie,
Intalnindu-si dragostea"?

Ştie cineva cine cânta melodia sau cum se numea?

S-a-nţeles?

   Prin Nord-ul Ploiesti-ului, pe la piaţă.

marți, 11 septembrie 2012

Dor de mine

       M-am săturat
   - de părinţii, care-mi spun "nu mai sunt copiii ca pe vremea noastră, n-ai ce le face". Hei, hoooo, mai întâi, că vremea voastră nu a fost şi-a mea (aaa, că am avut norocul cu o soră şi veri de etatea voastră e altă treabă. Asta m-a ajutat să fiu şi-n lumea "celor mari", precum altele m-au ajutat să fiu în alte lumi, mai bătrâne sau mai tinere), apoi pe copiii ăştia cine i-a crescut?!?!

Timpul...probabil

Mda, probabil că va fi aşa, cândva, dar nu acum:

Dragă domnule/doamnă poliţist/ă de circulaţie

         Ştiu că sunt ceauşistă, acum, dar dacă aş fi în locul dumneavoastră, m-aş posta în apropierea a două treceri de pietoni. Mai e valabila treaba aia cu planul la amenzi şi permise ridicate? Dacă da, vă garantez că o să vă faceţi planul pe un an, în doar o singură zi.

luni, 10 septembrie 2012

Trece vremea... alta vine

     Mi-am ales locul de pornire-n lume...Eu?!?! Nu prea, mai repede cineva de sus, alţii au depus efortul şi eu mi-am întârziat sosirea cât am putut. Doar două săptămâni, nu mai mult.
     Am sosit în prima lună a anului. Celălalt an. 

     Cică Luna era Calmă. Soarele n-am habar, au trecut câteva ore până ne-am întâlnit. Probabil nu ne-am îndrăgit prea mult, d-aia nu ne iubim acum. Ce să-i faci, aşa o fi cu ăştia, născuţi noaptea. Şi conform Lunii Calme, cică fac totul făra tărăboi, am nevoie de retrageri periodice din lume (cam dese-n ultima vreme), c-aş avea un dezvoltat simţ al anticipării şi cred că după colţ e ceva bun (hmmm, după colţ nu ştiu ce să zic, dar prefer să văd partea plină a paharului, c-oricum se va goli), că-s adaptabilă şi că m-aş descurca în orice situaţie mi-ar oferi viaţa (de descurcat, nu ştiu, dar încerc), că nu mă plâng, dacă nu-mi convine ceva (ar cam trebui s-o fac, nu?).
    Cică mă simt mai bine toamna, că s-ar potrivi la calităţile mele (care calităţi?) şi c-aş avea tendintă să mă izolez, în acest anotimp (parcă nu zice rău). Şi tot toamna aş gândi mai limpede şi c-aş fi mai productivă, pe măsură ce se răceşte timpul (deci, clar, eu cu Soarele nu ne iubim şi-s şi tută, când e el prin preajmă).
    M-am născut într-o zi, mă scuzaţi, noapte cu ghinion, conform unora, după mine, m-am născut, când a fost să mă nasc.
    Nu ştiu dacă Mercur era retrograd (dar pot afla, dacă vă interesează), Pluto dansa cu Venus şi altele, dar ştiu că nu mi-aş schimba data naşterii, dacă ar fi să aleg.
     Nu mi-am aniversat niciodată noaptea de naştere şi nu-mi plac cadourile. Tocmai am aflat că-s alţii născuţi, în apropierea aceleiaşi zile, care gândesc la fel. Şi consider c-atunci urările ar trebui să le primească părinţii mei, ei au depus efortul de a mă concepe. Prefer o buruiană culeasă de pe şanţ, în locul unui buchet de trandafiri apretaţi. Prefer o piatră-n gură, decât o pupătură falsă. Simplu, nu?
     M-am născut într-o noapte şi de atunci alerg prin viaţă. Într-o zi o să mi se spună să mă opresc, dar până atunci, înaintez în vârstă.

Filozofii de pârâu

   Îti dai seama că o melodie modernă (Nossa, Balada Boa, etc) e hit, când s-aude putin mai tare, decât în mod normal, din camera unei persoane, trecute de 70 de ani.

Ştiaţi că...?

    Eee, dacă nu, aflaţi, dacă da, înseamnă că nu vă faceţi nervi.
    Fac parte din categoria oamenilor, care nu pierd multă vreme la cumpărături şi nici nu porbează hainele, decât foarte, foarte rar. De ce?

duminică, 9 septembrie 2012

Plus unu

  N-a fost fraier Murphy ăla. Deloc. Mă tot lovesc de el, de câteva zile, dar astăzi a fost deja prea mult. Una dintre ele a fost treaba cu pc-ul, când am avut posibilitatea ca să stau cu ochii-n el, n-am vrut, când am vrut că era musai să rezolv nişte "chestii", nu s-a putut.
    Acum, c-ajunsei în vizită, pe fb, la una dintre amice, găsii noul judeţ al României:

Duminica egal poezie

Trei lacrimi reci de calatoare
Ion Minulescu

Şi-ai să mă uiţi -
Că prea departe
Şi prea pentru mult timp porneşti!
Şi-am să te uit -
Că şi uitarea e scrisă-n legile-omeneşti.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Cu ochii urmări-vei ţărmul, topindu-se ca noru-n zare,
Şi ochii-ţi lăcrima-vor poate
Trei lacrimi reci de călătoare ;
Iar eu pe ţărm
Mâhnit privi-voi vaporu-n repedele-i mers,
Şi-nţelegând că mi-eşti pierdută,
Te-oi plânge-n ritmul unui vers.

Şi versul meu
L-o duce poate vreun cântăreţ până la tine,
Iar tu -
Cântându-l ca şi dânsul,
Plângându-l, poate, ca şi mine -
Te vei gândi la adorata în cinstea căreia fu scris,
Şi-uitând că m-ai uitat,
Vei smulge din cadrul palidului vis
Întunecatu-mi chip,
Ca-n ziua când te-afunda vaporu-n zare
Şi când din ochi lăsai să-ţi pice
Trei lacrimi reci de călătoare!

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Când superstiţia comandă

   Ceva nou, ceva vechi, ceva de împrumutat, ceva albastru si câte altele, de care ţin cont unele mirese, în ziua nunţii.Dar ei ţin cont de ceva?

Dilema statală

     Întâi a fost pământul, apoi omul, apoi statul. Nu statul la masă sau statul degeaba, ci organizaţia care deţine monopolul asupra unor servicii pe un teritoriu delimitat de frontiere.  
    Pământ- om- stat.
    Omul plăteşte impozit statului, pentru pământul, pe care-l deţine.
    Omul construieşte o casă, pe pământul deţinut. Plăteşte autorizaţie de construcţie, plăteşte un alt impozit şi tot aşa.
    Omul de ce trebuie să plătească pentru tot felul de autorizaţii, dacă vrea să aduca anumite modificări unei case, pe care e proprietar? El munceşte, el plăteşte, unde e Statul, când se întâmplă astea?

Dragă domnule, sindacobenzinar

     Suntem un grup de oameni, care vrea linişte (grupul). Nu liniştea deplină, nu la ore, când nu este cazul, ci părticica acea de aproape linişte, care ni se cuvine. De aceea am avea o mare rugăminte:
    pune lacăte la atv-uri, motocicletele pentru motocross şi alte "jucării" de care dispui sau educă anumiti angajaţi.
   
Dacă dumneata le permiţi să-ţi împrumute jucăriile, impune-le să le folosească numai în interiorul domeniului, pentru că nici noi nu huruim tractoarele în dreptul grădinii dumitale.

Folclor de Sambata

SOFIA VICOVEANCA - :bz Lasa-ma sa fiu fudula \:D/
   
 

vineri, 7 septembrie 2012

Bancul de Vineri

La "Vrei sa fii milionar?":
- Cum se cheama chestia aia cu care te speli dupa ce faci sex? este intrebata o blonda.
A. Burete
B. Spuma de baie
C. Sapun
D. Sampon.
" Hmmm...astia vor sa ma incuie", gandi blonda, apoi raspunse prompt:

joi, 6 septembrie 2012

Citatul de Joi


"Lumea e atât de preocupată cu aparenţa, încât prea puţin îi pasă de realitate."Oxenstierna

Să vorbim despre "doamne", ce ...ceapa mea

    Sau tot despre ipocrizie,dar sub altă formă.
    Mie-mi plac Paraziţii. Nu, nu cei intestinali si nici mişcătorii, ci Paraziţii aceştia.
    Ei bine, uneori i-ascult în cască. Uneori chiar la serviciu. Ei bine (iar), azi ascultându-i, la un moment dat, urechea-mi aude alte acorduri şi alte versuri, că mi-a sărit şi inima şi-am privit repede la colega, din dreapta, pentru a vedea, dacă chiar îmi dă, sau dacă mi-a schimbat ceva la pătrăţel (furnizorul de muzică). Ce îmi dădea, aflaţi imediat, că de schimbat, nu-mi schimbase. Şi-ncep a mă amuza, apoi am plimbat "plăcerea", din urechi, în urechi, pentru a se amuza şi altele.

Din Modena în toată lumea si-apoi "nell blu, dipinto di blu"

29 Aprilie 1961- 13 Martie 2004
Nu-s anii, în care a trăit, ci-i perioada, în care a apărut pe diverse scene ale lumii.

miercuri, 5 septembrie 2012

Urarea cu treişpe feţe

     Ipocrizia fiind una dintre ele.
     Nu ştiu dacă-s multe persoane ca mine, dar tocmai am descoperit astăzi, alte două persoane, născute-n aceiaşi lună ca si mine, cărora nu le place să-si aniverseze ziua de naştere. Coincidenţă, necoincidenţă, dar nu-s singura fiinţă de pe pământ, care are acest "fără treişpe" (adică un fel de fix).
     Mie urarea de La Mulţi Ani, în anumite împrejurăi, îmi provoacă o stare de lehamite. Mda, ştiu, nu-s chiar întreagă, dar aşa de ipocrite-mi par anumite persoane.

luni, 3 septembrie 2012

Asta e chimie

    Cl, H2SO4,NaCl, H2O, K, Ar, Ag, Au, Pt,
    HCl+NaOH= NaCCl+H2O

duminică, 2 septembrie 2012

Duminica egal poezie

A cazut cerul din ochii tai


Grigore Vieru 

A cazut cerul din ochii tai
Si s-a farîmitat.
A cazut de pe fata ta soarele
Si-a înghetat.
Încremenit e vîntul cel racoros
Fara harnicele tale mîini.
Cautîndu-te pe tine,
S-au tainuit izvoarele-n tarîni.
Ca un pom doborît
Însusi graiul
Parca se aude cazînd.
Doamne, atît de singur,
Atît de singur
N-am fost nicicînd!
 

Mesaje, pentru dincolo

Ciudat mi se pare, când văd masculi, în jumătatea de sus a trupului, goală, cărora alţi masculi le apreciază pozele şi dau "laic"-ul, mult aşteptat. Dar trecem peste asta, că-s şi femei, care fac aceiaşi treabă.
 Însă chiar nu pot înţeleg, cum e să dai "laic", atunci când citeşti un aşa mesaj:

Fără violenţă

     dar dacă e musai?
    Armele albe, arme de panoplie, arme, arme şi munţii (uite aici mai multe denumiri şi destinaţii), dar dacă transformi o legumă-n armă, ce fel de armă e?
      Să presupunem că ai folosi-o în autoapărare şi ar fi de ajutor; de exemplu, un fruct citric ce fel de armă e?

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Folclor de Sambata

Gheorghe Gheorghe-Albastrii sunt ochii tai
   
 

Filozofii de pârâu

  Femeile se uită mult mai des, la posteriorul altor femei, decât privesc bărbaţii.

Uite, d-aia...Părerea mea

     De ce n-aş fi organizat un aşa eveniment fără intrare?
     Pentru că, la fel cum am mai spus şi-n alte dăţi, la astfel de evenimente vin tot felul de oameni. Şi cum Ploieşti-ul are şi anumite cartiere destinate unei anumite etnii, era logic că nici de aici n-aveau să lipsească.
      Dar, totuşi, ce aş face eu ca să decurgă totul cât de cât bine?
      Fiecare jandarm, local, comunitar sau ce o mai fi ar avea "misiunea" lui, proprie. Nu i-aş lăsa pe toţi să stea la şuete, în spate şi puradeii să facă tot felul de afirmaţii, prin faţă. Aş trimite numai oameni cu un aspect fizic un pic înfiorător, nu poliţişti locali/comunitari prăpădiţi ca mine, care, printre altele, acceptă să se facă mişto de el, de aceiaşi oameni de mai sus.
      Dar vreţi să ştiţi de ce mi s-a părut mie o mare bătaie de joc la adresa orchestrei?
     Pentru că pe o scenă de patru metri/ şapte metri (aprecierea mea) a fost imposibil ca să-i aranjeze pe toţi. Drept dovadă că două dintre domnişoarele din orchestră, nici n-aumai urcat pe scenă.
      Tocmai d-aia am pus poza cu orchestra Casei de Cultură I.L.Caragiale, ca să-l admir pe nea Coiaţă, pentru că, dacă aş fi făcut poză orchestrei Filarmonicii n-ar fi intrat în poză nici 5 %.