vineri, 3 decembrie 2010

De bun simt

Sa presupunem ca ai facut scoli multe si-ai ajuns un medic renumit.
Sa presupunem ca si alti colegi de ai tai au facut asta.
Sa presupunem ca si o alta colega a facut la fel.
Sa presupunem ca intr-o zi, voi, primii, ati primit de  la un pacient, internat pentru un transplant, 4000 de euro.
Sa presupunem ca cealalta colega, desi pacientul nu era al ei, a zis "daca trece de ziua de azi e salvat, ar trebui sa asteptati ziua de maine si apoi sa vorbiti de bani", dar inima lui n-a suportat si pacientul n-a trecut.
N-ar fi corect, ca macar banii, pe care i-ati primit in ultima zi, sa-i returnati?
Nu, ca banii n-ar mai aduce inapoi pe nimeni, dar de bun simt asa.

9 comentarii:

Unknown spunea...

omg...4000 de euro...ce nu fac oameni pentru un dram de sanatate..pacat ca sanatatea asta le-o"vinde" cine nu trebuie

Hector Brutacu spunea...

NUMELE MEDICILOR ?
CAZUL CONCRET ?
Sa punem capat odata nemerniciei si idiotilor din sistemul medical romanesc !


Daca voi ajunge vreodata sa am nevoie de sistemul medical de stat ... si nu voi gasi o alternativa ... imi voi trage un glont in cap ! Cu siguranta nu ma voi lasa pe labele acestor hiene incompetente.

S-au invatat cu totii sa atunce vina pe "sistem" , pe lipsuri, ... Deja este mult prea des folosita aceasta scuza . Eu nu mai cred in ea.

Fetita Junglei13 spunea...

@Mihai Likar- 4000.A doua zi urmau sa primeasca o alta sarja.Si acei 4000 n-au fost primii,ci din pacate ultimii.

Fetita Junglei13 spunea...

@Hector-se asteapta pana Marti si atunci,daca nu se vad rezultatele,numele medicilor va fi facut public chiar de catre cei implicati direct.Momentan iti pot spune ca-s medici din Bucuresti,stiu numele a doi dintre ei,cei care au si returnat banii,ceilalti doi mai au termen pana Marti.
Oricum,partea buna (desi nu-i nimic bun in treaba asta)e ca cei implicati sunt oameni un picut mai sus si cu ocupatii prin alte sisteme,deci s-ar putea,ca macar de frica unui scandal sa fie recuperati banii.
Vroiam asa doar, sa intreb:de ce unii doctori pot fi oameni si altii nu?De ce n-au avut ei initiativa? De ce lumea inghite multe?Am atatea intrebari in cap acum si-atata lehamite de oameni,incat nici nu stiu daca au vreun sens cuvintele,pe care le-am scris.

Anonim spunea...

Inteleg ca asta este un caz real din pacate si ca cei care trebuiau sa fie medici , in care oamenii aceia isi puneau speranta s au dovedit a fi niste spagari , niste nenorocit.Eu stiu bine ce inseamna sistemul de stat din Romania , urasc tara asta cu tot ce i in ea , cu oameni , cu institutii , eu cred ca in zilele noastre nu poti decat sa mori daca doresti sa nu mai dai spaga , dar se vede ca dai degeaba spaga pentru ca oricum mori , imi pare rau , este groaznic ce se intampla .

Fetita Junglei13 spunea...

@Darias- da,e un caz adevarat,ca multe altele,din pacate.Numai ca in cazul acesta,oamenii,ce au ramas chiar pot face ceva sa se afle,daca va fi nevoie.

Hector Brutacu spunea...

@Fetita J. ,

permite-mi sa nu fiu de acord cu atitudinea ta. :|
Indiferent daca vor da sau nu banii inapoi , numele unor astfel de SOBOLANI CRIMINALI (pentru ca ei asta sunt)trebuiesc facute publice.
Altfel ... care ar fi diferenta dintre noi si ei ?
Si NU... NU ESTE DE VINA NICI CRIZA SI NICI SISTEMUL MEDICAL. AICI ESTE VORBA DESPRE NISTE FIINTE CARE AU PRETENTIA DE A SE NUMI OAMENI ...
Au profitat de disperarea unor oameni.
Asta fac si mmedicii... Asta fac si asistentele medicale... Asta fac si infirmierele... Asta fac si preotii... Asta fac pana si groparii din cimitir...

Fetita Junglei13 spunea...

@Hector- sunt de acord cu tine,dar daca oamenii nu-mi dau voie sa fac publice numele doctorilor,n-am ce face.
Nu-i de vina nicio criza,noi oamenii suntem.Locuiesc intr-o localitate,unde popii fac cam ceea ce vor.Am vrut de multe ori sa chem televiziunea,ziaristii,etc,am rugat oamenii sa-i inregistreze,cand spuneau si cereau bani,dar nimeni n-a vrut,in schimb se plang toti.
Singura,aici, n-am ce face,pentru ca am parinti batrani si pentru ei fac multe.Vorbesc pentru mine,nu-mi tin gura si inghit doar de placere,dar cand e vorba de altii,m-am convins,sunt toti de acord,pana se trece la fapte.
Cer chitanta,mi se spune ca-s a dracu' si instig.Asta e,preferam sa fiu in jungla.

Lillee spunea...

Vis-a-vis de intrebarea ta "de ce unii medici pot fi oameni si altii nu ", ceea ce cred eu: cu cat se invart in cercuri mai..."inalte" cu atat se lasa acaparati de gustul banului si uita sa fie oameni.