sâmbătă, 27 aprilie 2019

Cu televizorul s-a tâmpit poporul

    Sau cu netul sau orice altceva. Dar doar p-ăla, care se vrea tâmpit. Și cum stăteam liniștă în cei treișpe centimetri pătrați, mă gâdilă
ceva. O vrea bătrâna s-o ajut să se ridice. În spațiul din spate doar ea mai avea loc. Da de unde?! Un șiret mov. Se descalță cineva?! Nu, uite-l și pe cel roz. Bătrâna îmi zâmbește. Îmi reîntorc privirea spre covor și pătrățelul meu. În una din pauze cealaltă bătrânică, mă roagă să-i aduc un pahar cu apă. Mă mișc repede și țuști înapoi, când pun pasul în interior aud "nu o mai lua pe aici! Nu vezi că stăm în cruce?!" N-am înțeles, îmi zic și pun și celălalt picior, c-apoi eram direct în pătrățică. Prima bătrână îmi șoptește "zboară și tu! N-ai auzit?!". Ăăă, mă uit spre ele și le-ntreb "ați zis ceva?". Aud "da, nu vezi că stăm în cruce? Ia-o pe altă parte!". Aha! Asta era, "mă scuzați! Altă ușa nu avem decât cea de la altar. Nu puteți să faceți crucea sub catapeteasmă și să lăsați ușa liberă?" Mă așez în pătrățică și livrez apa. Se termină, ascultăm "lecția" de final. Mă-ntorc să văd cine-mi vorbise și cine vorbise de când a apărut. Ooo, surpaiz! Nu mă așteptam. Se termină de tot, hai să o întreb pe cea mai în vârstă dintre ele și pe care o și cunosc, ce vrură să zică. Când îmi spuse " n-ai auzit că se fac noduri la ațe și mai cauți alte femei și stați în cruce și faceți un ritual?", rămăsei cu gura, de parcă chemam muște la aterizare, dar mă adunai repede și zisei "mă scuzi, nu prea sunt scoasă în lume. Eu am auzit doar că se stă cu fața spre răsărit și îți vezi de pătrățica ta. Dar îl faceți p-ăla al Sfântului Gheorghe, vă și dezbrăcați aici, ca să vă vedeți ursitul?!". Prima bătrânică râde, interlocutoare-mi spune că sunt nebună. Eu?! Păi, nici n-am cintestat vreodată, dar sa te-apuce ritualuri d-astea la 50-51 ani, c-a zis nu știu unde, e peste înțelegerile mele. Și chiar nu mă așteptam.
V-aș ruga dacă aveți rude prin media, rugați-le să nu mai emită elucubrații d-astea, că mă uimesc oamenii care le cred. Chiar nu m-aș fi așteptat niciodată.

Niciun comentariu: