vineri, 14 mai 2010

Zoe esti barbata?

Candva cineva imi spunea "du-te, fa si tu lucruri femeiesti" si intrebam mereu "ce-s alea?", raspunsul il stiam, dar tot ma amuza "scoate-ti ochii cu penseta, jumuleti unghiile, fa d-astea si pleaca d-aici". Eram undeva, printre soparle si maslini. 

Acum doi ani, cand datorita unor schimbari, se indemnau unii pe alti sa se urce sa dea un stender jos, de pe casa si cum unul tocmai suferise un accidenta la mana, celalalt nu mai era ce a fost o data, iar pe celalalt nu-l lasam eu, am zis "adu scara, ca ma urc eu" si-atunci acidentatul a zis"musiu V, de  cand m-am nascut eu, p-asta mica o stiu numai asa, bre trebuia sa-i pui numele de Gheorghe".

Acum sunt la fel de bine. Pot sa trec de la tocuri la flex in 2 minute si sa ma simt minunat si cum Cris-Mary spune ca-i musai sa spun cinci lucruri barbatesti la mine, sper sa ma opresc doar la astea.

Nu detaliez fotbalul, desi sunt o mica Belodedici. Ma ai in echipa, castigi sigur, e nevoie si de doua persoane sa ma tina. Schimbatul becurilor si al litei, ce era candva la tablourile elctrice era un joc pentru mine. Pe la 9 ani am invatat, care e diferenta intre un caprior si o barna si drept dovada mi-am agatat si eu fusta la coltul acoperisului, ca doar participasem la construirea lui. Facutul betoanelor (ciment, nisip, balastru sau margaritar, depinde la ce era necesar) era un alt hobby de al meu. Cositul si taiatul lemnelor, deja erau motive de relaxare. Pentru mine relaxare, ca altii ma injurau, eu daca ma apucam de treburile astea, vroiam sa le si termin in aceeasi zi.

Imi placea (imi place si acum, dar nu se mai poate, numai daca imi ofera cineva Dacia pe post de cobai) sa schimb uleiul si sa-mi var nasul prin motorul Daciei. Am participat intotdeauna la antifonarea ei si manui cu lejeritate levierul, atunci cand necesitatile o cer. 

Ciocanul, flexul, tesla, mistria, bormasina si alte scule sunt pentru mine nelispite (cum spuneam candva, imi plac sculele).

Daca acum doi ani am demolat singura o casuta, se numeste lucru barbatesc? Casuta nu era niciun castel de nisip, era o casa veche din pamant si nuiele. 

Daca altadata m-au apucat schimbarile si din cauza de "vin azi...nu pot,vin maine" si tot asa, am montat un tavan fals, e tot lucru barbatesc? Dar daca nu zic niciodata nu, daca cineva imi solicita ajutorul in montarea placilor de rigips? 

Sunt multe lucruri barbatesti, pe care le fac cu placere si pe care unii barbati nu le fac, precum sunt femeiesti, pe care refuz sa le fac, dar unii barbati le fac mult mai bine, decat mine. Fizicul e cel ce induce in eroare si asta ma amuza intotdeauna.

Nu-i zi, in care sa nu fac un lucru barbatesc, pentru ca:

unu: asa am crescut, asa mi-a placut. Cand il intrebam pe tata unde e o surubelnita sau altceva, imi spunea "vezi si tu unde e locul ei, eu daca eram pe front". Acum m-ar opri el, din mesterit, dar nu mai poate :)
doi: niciodata n-am sa folosesc o scula in scopul, in care e folosita in imaginea de mai sus. 

Sper ca-s cinci, sper ca-s barbatesti, daca nu, inseaman ca nu stiu sa fac lucruri barbatesti :)

Vrei sa expui din experientele tale, de barbata, o poti face, nu vrei, nu-i obligatoriu,


4 comentarii:

Unknown spunea...

felicitarile mele. si eu ma bag la barbatisme din astea. nu pot sa depind de un barbat.
esti fenomenala

Cris-Mary spunea...

FJ13 , stiam ca am fete descurcarete in blogroll :D eu nu prea am mesterit la masini , dar nu-i timpul pierdut:D

MadMe spunea...

Eşti de toată pomina, ai aşa un stil fain de a le zice :))

iculici spunea...

sî ni trăieşti, GHEORGHE !!! :)

odată am vrut să-mi văruiesc singură camera. nu m-a lăsat maică-mea . nu ştiu de ce. am apucat să dau varu' vechi jos cu şmirghel :))
dacă făceam treaba până la capăt ieşea de 10000 de ori mai bine decât cum a ieşit după "meseriaş" :))
:)
îmi plăcea cum făcea mama penele ... avea o îndemânare ... aşa s-a cunoscut cu taică-meu :)) mama schimba roata şi l-a oprit să împrumute o roată, că rezerva era pe pană :))
:)

PUP.
CU DRAG,
.